Град Ниш је кроз конкурс Канцеларије за младе ове године подржаo реализацију 18 пројеката невладиних организација намењених побољшању и унапређењу положаја младих у Нишу, и за те намене је из Буџета издвојено 3 милиона динара. Поред тога, још милион динара опредељено је за помоћ неформалним удружењима, и то кроз формирање Ресурс центра при организацији Млади амбасадори.

Градоначелник Дарко Булатовић је на свечаној додели Уговора уприличеној у Градској кући поводом Дана младих Града Ниша рекао да је Ниш град младих и да ће и даље наставити да на сваки начин, и у што већој мери помаже младима. Он је подсетио да је највећи проблем, не само младих, у Нишу недостатак посла и радних места, и нагласио да је у Нишу за само две године број незапослених смањен са преко 37 000 на око 26 000, а да је истовремено број запослених нишлија повећан са 61 000 на око 77 000 и да је међу новозапосленима управо и највећи број младих, образованих људи.

Канцеларија за млада је у време оснивања 2012. године из буџета Града Ниша за пројекте за младе добила 500 000 динара, а ове године тај износ је чак осам пута већи, уз обећање градоначелника да ће у наредној години новца за пројекте за младе бити још више.

Прихваћено укупно 18 пројеката исто толико невладиних организација и удружења грађана, а да се одобрена средства се крећу у износу од 100 000 до 200 000 динара по пројекту.

Ове године конкурсом није била одређена тематика пројеката, а највећи број пристиглих идеја била је везана за унапређење безбедности младих, подизања свести младих о екологији, медијима и информисању, ЕУ интеграцијама и запошљавању младих.