Догађај обухвата едукације и завршну конференцију који су посвећени теми информисања младих, стварања нових начина за побољшање информисаности и њихово активно укључивање у сам процес информисања.

Млади ће имати прилику да у првом блоку едукација чују нешто више о иновативним начинима за пласирање информација, њиховом проналаску и сортирању, као и како да се сами ангажују у области информисања. Други блок едукација посвећен је умрежавању података из различитих сектора и том приликом ће младима детаљно бити објашњен начин коришћења различитих сајтова од значаја за њих. Завршна конференција обухвата представљање неких од познатих људи који се баве послом информисања/пласирања производа или услуга путем различитих друштвених мрежа.

Активности се реализују у оквиру пројекта "Информисање без блокаде за све младе" који реализује Канцеларија за младе Града Ниша, а финансира Министарство омладине и спорта Републике Србије. Учешће у било ком сегменту је бесплатно и доступно свима који су заинтересовани. Пратите догађај, на њему ће бити објављени сви подаци - агенда, предавачи и теме! :)